اینترنت اشیاء چیست؟

ایده طراحی کردن دستگاه هایی که بتوانند به اینترنت متصل شده و توسط یک دستگاه هوشمند مانند گوشی موبایل کنترل شود، موجب شد تا مفهوم جدیدی با عنوان اینترنت اشیاء شکل گیرد. امروزه اینترنت اشیاء یا همان Internet of Things جدیدترین تکنولوژی مورد بحث در دنیای فناوری اطلاعات محسوب می شود که قرار است امکان اتصال همه چیز را از طریق شبکه های ارتباطی و در بستر اینترنت فراهم کند.

 

اینترنت اشیاء

تحقیق و پژوهش در زمینه اینترنت اشیاء از سال ۱۹۹۰ آغاز شده بود ولی مفهوم اینترنت اشیاء برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون معرفی شد. با پیشرفت اینترنت اشیاء هر دستگاهی قابلیت اتصال به اینترنت را خواهد داشت و نکته جالب اینجاست که بدانید در حال حاضر اکثر کسب و کارها در حال حرکت به سمت استفاده وسیع از این تکنولوژی هستند. برای درک این مطلب و ادعا این واقعیت کافی است که هم اکنون میلیاردها حسگر در جهان به کار گرفته شده اند تا قابلیت اتصال اشیاء به اینترنت را فراهم کنند. این فناوری از گروه لوازم خانگی گرفته تا پوشیدنی ها و حتی خودرو و به طور کلی تمامی اشیائی که در محیط پیرامون ما واقع شده اند و یا در حال حرکت هستند را قبضه می کند و به همین دلیل است که کشورهای مختلف دنیا برآن شده اند که آماده مواجهه با IOT شوند. در کنار نو بودن این تکنولوژی، جذابیت این تکنولوژی به حدی بالا است که کشورها در پی توسعه سریع استانداردهای این فناوری و راه اندازی برنامه های کاربردی برای آن هستند.

 

اینترنت اشیاء و کاربردهای مختلف آن

کاربرد اینترنت اشیاء

اینترنت اشیاء با ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم های مبتنی بر کامپیوتر، سیستم هایی مانند خودروهای هوشمند، یخچال های هوشمند و خانه های هوشمند فرصت های جدیدی برای پیشرفت در حوزه صنعت، پزشکی، حمل و نقل و ساختمان هوشمند ایجاد کرده است. نمونه های بازار کنونی این تکنولوژی عبارتند از:

  • کنترل و اتوماسیون روشنایی
  • سیستم گرمایش
  • سیستم سرمایش
  • سیستم تهویه مطبوع
  • لوازم خانگی از قبیل ماشین لباسشویی، خشک کن، جاروبرقی روباتیک
  • تصفیه هوا

همچنین امروزه استفاده از اینترنت اشیاء در زمینه لوازم و تجهیزات پزشکی و صنعت مورد توجه قرار گرفته است.

اینترنت اشیاء و سایت ونداد تجهیز

به طور کلی اینترنت اشیاء به بسیاری از وسایل محیط زندگی ما که به شبکه اینترنت متصل هستند، اشاره دارد که توسط اپلیکیشن های موجود در تلفن های هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند. در واقع، این مفهوم می تواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساخت های شهری و ترافیک از ماشین لباسشویی و یخچال گرفته تا پوشاکمان. این شبکه بسیاری از دستگاه های اطراف ما را در برمی گیرد.

با گسترش اتوماسیون متصل به اینترنت در بخش های نرم افزاری و سخت افزاری، انتظار می رود که تکنولوژی اینترنت اشیاء بتواند مقادیر زیادی از داده ها را از مکان های مختلف با هدف تجمیع ضروری و سریع داده های مؤثر برای مقاصد تجاری، بهینه سازی، انرژی، پزشکی جمع آوری کند و انسان را در تصمیم گیری های مدیریتی یاری رساند.

طبیعی است هر فناوری نوظهور نیاز به فراهم کردن زیرساخت و رعایت اامات آن دارد. به عنوان مثال، با وجود فرصت هایی که اینترنت اشیاء در اختیارمان قرار می دهد، تهدیدات امنیتی و نقض حریم خصوصی چالشی است که این فناوری با خود به همراه خواهد آورد.

اینترنت اشیاء با مجله ونداد تجهیز

منبع: مجله تأسیساتی ونداد تجهیز

https://vandadtajhiz.com/mag/%da%86%d8%a7%d9%84%d8%b4%db%8c-%d8%a8%d9%87-%d9%86%d8%a7%d9%85-%d9%81%d9%86%d8%a7%d9%88%d8%b1%db%8c-%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%aa%d8%b1%d9%86%d8%aa-%d8%a7%d8%b4%db%8c%d8%a7%d8%a1/

ادامه مطلب

فناوری اینترنت اشیاء

عنوان دومین مطلب آزمایشی من

عنوان اولین مطلب آزمایشی من

اینترنت ,اشیاء ,های ,فناوری ,هوشمند ,سیستم ,اینترنت اشیاء ,است که ,به اینترنت ,شده اند ,های هوشمند

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بصیرت جوانان منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان شیروان زندگی در تاریخ...ایران...کره معرفی کن دنیای فایل های علمی افکار معنویِ یک دانشجوی مادی دانستنیهایی درباره ویپ vertam اخبار از همه جا کج‌کلاه خان